pátek 10. června 2011

Ohlédnutí zpátky: Jak se vyvíjelo logo LEGIOS (LOSTR)

Společnost LEGIOS a.s. Louny prošla v posledních 20 letech zásadními změnami a její vývoj dynamicky napředuje. Stejně tak se rozvíjí i logo společnosti. Podívejme se, jak se změnilo za posledních 10 let.


2002 - Transformace na akciovku


První dochované graficky zpracované používané logo společnosti LOSTR bylo používáno počátkem roku 2002, kdy proběhla transformace společnosti ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost. Logo se používalo na korporátních materiálech.




2006 - První webová stránka LOSTR
 

V roce 2006 s vytvořením první webstránky LOSTR (dnešní LEGIOS) došlo k vylepšení designu loga, který navrhl autor stránek. Logo dostálo poměrně velkého rozšíření díky Evropské databance, která jej zveřejnila na svých stránkách. Neexistence samostatného loga ke stažení vybízelo různé strojírenské a firemní databáze k vytváření vlastních modifikací. Logo tedy existovalo v různých variantách a modifikacích a i dnes na něj ještě někde můžete narazit.




2009 - Jednotná komunikace LOSTR

  
Od roku 2009 má společnost LOSTR agenturu, která zajišťuje jednotnou komunikaci společnosti a logo začíná být profesionálně zpracované. LOSTR používá nové logo a grafiku na korporátních a reklamních materiálech.






 2010 - Meziobdobí

  
Unikátně použité logo s puntíkem můžete pozorovat na lokomotivě LEGIOS GENERAL. Lokomotivu můžete na fotkách vidět s nápisem LOSTR i LEGIOS. Logo s puntíkem ovšem zůstalo.
 



 2010-2011 - Rebranding na LEGIOS

  
V roce 2010 dochází k změně majitele, změně názvu společnosti, změně korporátní identity a tudíž i k změně loga. Redesignované logo ztrácí jeden oblouk a nápis se mění z LOSTR na LEGIOS. Barevnost loga se mění - oranžová i modrá barva je výraznější. Logo se i nadále používá k profesionální komunikaci společnosti LEGIOS.








Žádné komentáře:

Okomentovat