pátek 10. března 2006

Cisternové vozy vyráběné ve společnosti LOSTR a.s. v roce 2006

Železniční cisternové vozy vyráběné v LOSTRu jsou určeny pro přepravu kapalného zboží potravinářského nebo chemického průmyslu, stlačených nebo zkapalněných plynů. Některé vozy jsou vybaveny topením pro ohřev párou a isolací nádrže přepravovaného zboží před jeho vykládkou (tuhnoucí a sedimentující látky jako např. síra). Jednotlivé série z celé škály cisternových vozů vyrábí LOSTR pro pronajímatele v Německu, Čechách, nebo pro petrochemický průmysl na Slovensku.

Cisternový vůz Zacens 40 m3
Čtyřnápravový cisternový vůz určený výhradně pro přepravu roztavené síry s kódem určení nádoby L4DH. Kotel je vyroben z nerezové oceli, opatřen šesti topnými hady a isolací z minerální vlny síly 200 mm. Speciální provedení vytápění kotle z jeho vnější strany zaručuje naprosto spolehlivé 100% vyprázdnění jeho nákladu.

Cisternový vůz Zacns 64m3
Čtyřnápravový cisternový vůz objemu 64m3 je určený pro přepravu chemických látek s kódem určení nádoby L10DH (například kyselina chlorovodíková). Kotel je opatřen vnitřním pogumováním z Chemonitu 31 a vnějším zinkovým nátěrem tepelné odolnosti min. 140°C.

Cisternový vůz Zagns 80 m3
Čtyřnápravový cisternový vůz o objemu 80 m3 je určen pro přepravu stlačených plynů, jako např. metylchloridu. Kotel je opatřen sluneční clonou.

Cisternový vůz Zans 93 m3
Čtyřnápravový vůz o objemu 93 m3 je určen pro přepravu lehkých kapalných látek třídy 3, případně 5.1 a 8., 9 podle RID. Současným požadavkům přepravců, tj dopravovat maximální možné množství kapaliny v jednom voze, odpovídá i zvolený typ konstrukce. Kotel je vybaven uzavřeným systémem cirkulace plynů a par o světlosti DN 80, včetně podtlakové pojistky a typizovaným dómem DN 500 se čtyřbodovým uzávěrem. Výpustné potrubí se skládá z vnitřního ventilu EV 30 a koncových kulových ventilů DN 100.

Cisternový vůz Zacens 50m3
Čtyřnápravový cisternový vůz je určen pro přepravu kapalných látek dle kódu nádoby L10BH (např. methanol, styren, kapalné uhlovodíky, chloristan sodný, anilín, formaldehyd, kresoly, acetanhydrid, kyselina dusičná a hydroxid draselný). Kotel je vyroben z nerezové ocele, vybavený vytápěcím zařízením, vnější povrch opatřen 100 mm silnou tepelnou isolací.

Žádné komentáře:

Okomentovat