pátek 1. července 2011

LEGIOS POMÁHÁ SPECIÁLNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLE V LOUNECH

Louny 28. června 2011 – První ročník charitativního projektu společnosti LEGIOS – „Pojďme dětem pomoci aneb Pochodem za dětským úsměvem“, který proběhl v sobotu 25. června, zaznamenal u lounské veřejnosti úspěch. Společnost LEGIOS věnovala Speciální mateřské škole v Lounech, která byla pro tento ročník vybrána, částku 100 Kč za každého účastníka pochodu. Akce byla rozdělena na dvě části – dopolední charitativní pochod na trase: LEGIOS – Červeňák – FK Dobroměřice, a odpolední zábavný program s vystoupením populárních kapel. Nechyběly ani atrakce či soutěže pro děti a bohaté občerstvení.
Do pochodu se dala celá stovka rodičů s dětmi, což přineslo školce krásných 10 000 Kč. Společnost LEGIOS pak věnovala k „vypochodovaným“ penězům dalších 5 000 Kč a paní ředitelka mateřské školy Mgr. Zdeňka Neudertová si tak nakonec odnesla šek na částku 15 000 Kč.
Pochod odstartoval v 9:30 hod. od brány LEGIOSu a pokračoval přes řeku, zahrádkářské kolonie, alejí kolem staré školy, až na Červeňák, kde každý účastník získal charitativní žeton v hodnotě 100 Kč a poukázku na občerstvení zdarma. Kolem poledne se všichni přesunuli na dobroměřické fotbalové hřiště a na odpolední program dorazili také další Louňáci, kteří se pochodu nezúčastnili. Podávala se rožněná pražská šunka od kosti, výborné klobásky a dětmi oblíbené párky v rohlíku. Nechybělo ani dobře vychlazené pivo, které přišlo po parné cestě skutečně vhod. V odpoledních hodinách vystoupily kapely DILATED, LETY MIMO a ŽÁDNEJ STRES. Pro děti byl připravený bohatý program plný soutěží o ceny. První zastávka dětí byla u malování na obličej -facepaintingu - a pak hurá na skákací hrad, chůdy, do pytlů nebo na lyžařský výcvik. Celou akcí provázel známý moderátor rádia Beat Josef IX., který mimo jiné vystoupil také jako oblíbený zpěvák Peter Nagy. Nezapomněl ani na ty nejmenší a připravil pro ně pěveckou soutěž. Zúčastnilo se devět dětí, z nichž porota vybrala a ohodnotila tři nejlepší.
Stejný projekt, zaměřený na pomoc těm, kteří to potřebují, chystá společnost LEGIOS na podzim tohoto roku také ve svém druhém závodě v Horním Slavkově. V příštím roce se pak můžete těšit na druhý ročník v Lounech a okolí.
DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ S NÁMI ŠLI PRO DOBROU VĚC. ZA ROK NA VIDĚNOU.
ZDROJ: www.legios.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat