pondělí 18. července 2011

LEGIOS koupil Železniční opravny Nymburk (ŽOS NYMBURK)

Nymburk - Novým majitelem Železničních opraven a strojíren Nymbursk se stala společnost Legios. Informovala o tom sama firma. Tento přední evropský výrobce železničních nákladních vagónů a lokomotiv opět výrazně posílil své aktivity v České republice. Již vloni Legios zahájil výrobu v novém závodě v Horním Slavkově. V Nymburku se bude nadále rozvíjet především opravárenství lokomotiv, ale závod se postupně zaměří i na výrobu nákladních vagonů a komponentů pro železniční vozidla, informoval generální ředitel skupiny Legios Radek Rybáček. Počet zaměstanců naroste na 300. Tisková zpráva LEGIOS:

Praha/Louny/Nymburk 18. července 2011 - Společnost LEGIOS, přední evropský výrobce železničních nákladních vagónů a lokomotiv, koupila Železniční opravny a strojírny Nymburk (ŽOS Nymburk). Po rozběhu výroby v novém závodě v Horním Slavkově v loňském roce tak LEGIOS opět významně posílil své výrobní kapacity a strukturu nabízených výrobků a služeb. V Nymburku se bude nadále rozvíjet především opravárenství lokomotiv, ale závod se postupně zaměří i na výrobu nákladních vagonů a komponentů pro železniční vozidla. „Počítáme, že výroba v ŽOS Nymburk již letos výrazně vzroste a že budeme přijímat nové lidi. Dnes má závod Nymburk asi 150 zaměstnanců a do konce roku se tento počet minimálně zdvojnásobí,“ říká Radek Rybáček, generální ředitel skupiny LEGIOS.

Během posledních tří let LEGIOS změnil svou obchodní strategii a soustředil se na expanzi v evropských zemích. Podle Rybáčka se produkce LEGIOSU dokáže prosadit v tvrdé konkurenci nejen v Česku a na Slovensku, ale třeba i v Německu, Švýcarsku, Francii, Itálii, Turecku a Rusku. „Mezi naše zahraniční klienty patří například AAE, Ambrogio, Deutsche Bahn, Railion, Touax Rail, Wascosa,“ vypočítává Rybáček.

Historie ŽOS Nymburk sahá až do roku 1874, kdy zde byly založeny dílny pro opravu lokomotiv, osobních a nákladních vozů. V devadesátých letech minulého století byl závod přebudován na největší opravnu lokomotiv ve východní Evropě s cílem působit v rámci celé RVHP. Od roku 2000 se firma orientuje i na opravy kolejových vozidel zahraniční výroby.

LEGIOS navazuje na bohatou strojírenskou tradici výroby a opravy železničních vozidel, která v Lounech započala již v roce 1872. V současnosti se tato společnost řadí mezi významné evropské výrobce lokomotiv, železničních nákladních vagonů a náhradních dílů. Její výrobní program rovněž zahrnuje opravy a modernizace železničních vozů a lokomotiv. Legios má dnes asi 1200 zaměstnanců a v letošním roce očekává obrat kolem 3 miliard korun.

Žádné komentáře:

Okomentovat