středa 18. května 2011

LEGIOS představil v Mnichově dva nové vozy

Louny 18. května 2011 - Společnost LEGIOS a.s., přední evropský výrobce železničních nákladních vagónů a lokomotiv, představil na železničním veletrhu Transport Logistic v Mnichově (10. – 13. 5. 2011) dva nové vozy – čtyřnápravový cisternový vůz řady Zacens 56 m3 s nerezovým kotlem a čtyřnápravový výsypný vůz řady Faccns 48 m3 pro přepravu štěrku a písku. Slavnostní premiéra nerez cisterny se uskutečnila 11. 5. 2011 od 16:00 do 18:00 hod. ve spolupráci se společností Nacco, pro kterou byl vůz vyroben.

Cisternový vůz řady Zacens o objemu 56 m3 je specifický právě nerezovým kotlem, který umožňuje přepravu NaOH a dalších nebezpečných látek podle předpisu RID přepravovaných v kapalném stavu. Vzhledem k vysokým nárokům na technologii výroby nerezových cisteren je LEGIOS jedním z mála výrobců, který je schopen díky nejmodernějším technologiím tento typ cisterny vyvinout a vyrobit. Významným prvkem cisterny je parní topení, instalované ve spodní části cisterny, které slouží k ohřevu přepravované látky, a tudíž snadnějšímu vyprazdňování. Pro zachování teploty přepravované látky je cisterna po celém svém vnějším povrchu opatřena izolací z minerální vlny o tloušťce 100 mm, překryté nerezovým plechem o tloušťce 0,8 mm.

Druhá novinka – výsypný vůz Faccns o objemu 48 m3 – vyniká svými výsypnými klapkami, které jsou ovládány jednotlivě pneumaticky z boku vozu, popř. z představku, či mechanickým ručním ovládáním pomocí klíče s vestavěnou převodovkou. Proces vyprazdňování vozu byl také ke zhlédnutí v rámci prezentace společnosti na veletrhu Transport Logistic.

LEGIOS a.s. se v letech 2009 a 2010 zapsal jako výrobce kvalitních cisternových vozů, o čemž svědčí výroba a dodání stovky cisternových vozů na všechny možné produkty, včetně vysoce sofistikovaných cisteren s izolacemi a vytápěním. Právě díky vysoké kvalitě vozů, spolehlivosti a v neposlední řadě také velikosti kapacit se LEGIOS řadí mezi špičku společností na výrobu cisternových vozů.

Více informací naleznete na stránce: http://www.legios.eu/o-nas/tiskove-zpravy/archiv-zprav-2011/legios-predstavil-v-mnichove-dva-nove-vozy/

Žádné komentáře:

Okomentovat