pátek 19. března 2010

Lounská společnost Lostr propustila "nadbytečné" zaměstnance

Zdroj: Žatecký deník


Firma Lostr, největší zaměstnavatel v Lounech, která nedávno získala lukrativní zakázku na výrobu lokomotiv a přislíbila nová pracovní místa, najednou propouštěla.
O práci tam přišlo 29 zaměstnanců.
Podle generálního ředitel Lostru Radka Rybáčka šlo o „nadbytečné“ pracovníky.
„U těchto zaměstnanců se jednalo o náhradu za profese, které nejsou potřeba nebo kde byla zdvojená obsazenost, popřípadě se jednalo o zaměstnance, kteří chtěli sami na dohodu odejít,“ uvedl.
Propuštění lidé se v únoru registrovali na úřadu práce a rozšířili už tak dlouhou řadu nezaměstnaných. V únoru bylo v okrese Louny bez práce 6 717 lidí, míra nezaměstnanosti dosáhla 12,78%.
Zatímco některé profese jsou pro Lostr nadbytečné, jiných má nedostatek. „Dlouhodobý trend ve společnosti Lostr je navyšování pracovních míst, zvláště u profesí svářeč, zámečník, elektrikář, elektrotechnik a elektromechanik. Těchto zaměstnanců máme nedostatek a potýkáme se s nedostatkem na trhu práce,“ podotkl R. Rybáček.

Lostr Louny


– lounský Lostr s tisícovkou zaměstnanců patří mezi největší zaměstnavatele v regionu

– zabývá se výrobou a opravou železničních nákladních vagónů a lokomotiv
 

Lostr letos začne vyrábět dieselové lokomotivy, se sériovou výrobou se začne příští rok. Společnost podepsala začátkem roku licenční smlouvu s německým výrobcem Voith. Rybáček tehdy prohlásil, že plánují přijmout zhruba sto nových zaměstnanců.

Žádné komentáře:

Okomentovat